De kerkgeschiedenis mag niet vervalst worden. "Wie zijn geshiedenis niet kent, zal moeilijk zijn koers kunnen bepalen." Er zijn zoveel wetenswaardigheden over het Christendom die elke Christen, ongeacht geloofsovertuiging, moet weten. Dat zal zeker bijdragen tot een betere kijk op de religieuze markt en een stabieler en evenwichtig Christenleven. We moeten als geestelijke leiders de Christenen zodanig toerusten dat zij bestand zijn tegen alle aanvallen van de duivel. De laatste jaren zien we dat Christenen, door gebrek aan kennis, niet eens weten wat het Christendom inhoudt. Deze website is bedoeld om Christenen uit hun onwetendheid te halen. Kijk naar het verloop van de kerkgeshiedenis dan zult u meer waardering opbrengen voor de hervormers en strijders van het eerste uur. U zult het geloof dat u hebt in Christus beter uitdragen en anderen aansporen om Christus beter te dienen. Zelfkritiek zal belangrijker zijn dan kritiek op anderen. In het leven met God is er plaats slechts voor twee. Niet minder en niet meer: Jij en Jezus alleen!
Bid dat wij dat geloof en zelfverloochening die deze broeders en zusters in de kerkgeschiedenis hadden, kunnen demonstreren.
Deze Online Bibliotheek is speciaal voor studenten van ECCLESIA ONLINE BIJBELSCHOOL.
Israël, de Palestijnen en het Midden-Oosten Conflict
Geschiedenis van het Israëlisch-Arabische Conflict
De onenigheid wat betreft het conflict begint voor sommigen al bij de vraag waar de geschiedenis ervan begint, oftewel hoever je terug moet gaan in de geschiedenis van de regio om een goed begrip van een en ander te krijgen. Sommige Israëli's beginnen het liefst een paar duizend jaar geleden, toen God de joden het heilige land beloofde en hen hier naartoe leidde. Sommige Palestijnen beginnen het liefst bij de Nakba, ofwel catastrofe, zoals zij hun beslissende nederlaag en de verdrijving en vlucht van ca. 700.000 Palestijnen in de 1948 oorlog noemen.
Wij laten de Bijbelse geschiedenis voor wat die is, en beginnen met de positie van de joden in de Arabische wereld en het streven van vooral Europese Joden om naar Palestina terug te keren.
Palestina als geografische eenheid, omvattende het huidige Israël, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, bestaat pas sinds het Britse mandaat. Onder het Ottomaanse Rijk was het onderverdeeld in verschillende provincies, die ook weer grondgebied van het huidige Jordanië of Syrië en Libanon omvatten. Waar wij vóór het Britse mandaat over Palestina spreken, duiden wij daar dan ook slechts een geografisch afgebakend gebied mee aan, niet een staatkundige eenheid.
Klik op